Project Zimbabwe

Eén van de belangrijkste doelstellingen van stichting De Vlieger is de

ondersteuning van de straat- en weeskinderen in de wijk Secubva

(nabij Mutare).

Timmerbedrijf

Voor een aantal weeskinderen (23) heeft de stichting een microkredietplan opgesteld om daarmee de kinderen te helpen een bedrijf op te starten. Het eerste bedrijf dat door de stichting is opgezet was een timmerbedrijf dat zich toelegt op het maken van doodskisten.

Rotary

De projecten van de stichting betreffende microkredieten heeft de stichting onlangs overgedragen aan de Rotary in Mutare. De projecten lopen goed en de Rotary heeft nu het complete toezicht en de verantwoording. Kinderen van het weeshuis kunnen door financiële steun van stichting De Vlieger naar school gaan.

Maaltijd

Vanaf 2016 heeft stichting De Vlieger zich ook gericht op het opzetten en ondersteunen van een straatkinderen project in de sloppenwijk Sacubva. Jaap en Marianne zijn 4 weken in de sloppenwijk geweest om te kijken hoe de stichting, in samenwerking met lokale hulpverleners, dit project kon opzetten. Nu zorgt de stichting er mede voor dat 169 straatkinderen elke dag een maaltijd krijgen. Door de hulp van de stichting gaan er 82 kinderen uit de wijk Sacubva naar school.

Medicijnen

Daarnaast zorgt de stichting voor medicijnen, 70% van de kinderen heeft aids of is HIV besmet. De stichting doneert aan een coachingprogramma, zodat kwetsbare kinderen begeleid worden bij o.a. medicijngebruik. Stichtingsleden gaan ieder jaar naar Mutare om de situatie ter plekke te bekijken en de projecten te begeleiden. Zie voor meer informatie ook de Nieuwsbrieven.
PROJECTLOCATIE Locatie: Zimbabwe Bereikt: 162 kids scholing Missie: Ondersteunen straatkinderen
© 2022 Stichting De Vlieger | Spijtbroeksburgwal 10, 1601 BE Enkhuizen | info@stichtingdevlieger.nl | KvK 37124486 | RSIN (fiscaal): 8156.59.908
Er is iemand die aan ons denkt!