Project Roemenië

Stichting De Vlieger biedt al vele jaren hulp aan de inwoners van het

Roemeense dorp Zselyk. De bewoners, met een gemiddelde leeftijd

van 79 jaar, zijn vooral in de winter moeilijk bereikbaar.

Verlaten

De Roemeense overheid wil niet in het dorp of in de infrastructuur, investeren omdat Zselijk, in de ogen van de overheid, geen enkele economische waarde heeft. De inwoners moeten naar idee van de overheid maar in de steden gaan wonen. Zselyk is echter voor de meeste bewoners het geboortedorp en zij willen het niet verlaten. Daarbij is er voor hen, gezien hun leeftijd, in andere plaatsen geen enkele toekomst. Het betekent wel dat de bejaarde bewoners zelf in hun eten moeten voorzien, zoals brood bakken, groenten verbouwen, melken en, om te koken, hout hakken. Vooral in de koude winters is dit allemaal niet eenvoudig. Daarnaast was er in het dorp, of in de omgeving, geen medische zorg.

Verpleegster

Om de mensen toch van medische hulp te voorzien, is er, door de hulp van Stichting De Vlieger, sinds 2008 een gediplomeerde verpleegster. Zij woont in het dorp en kan door alle dorpsbewoners geconsulteerd worden. Tine De Vlieger en Dieneke van Tongeren bezoeken regelmatig het project om te kijken hoe de situatie in het dorp is en hoe de medische zorg functioneert.
PROJECTLOCATIE Locatie: Roemenië Bereikt: Ouderen Missie: Zorg & Steun
© 2022 Stichting De Vlieger | Spijtbroeksburgwal 10, 1601 BE Enkhuizen | info@stichtingdevlieger.nl | KvK 37124486 | RSIN (fiscaal): 8156.59.908
Er is iemand die aan ons denkt!